Scrambled pancakes med kanelsmör



Det här är så gott att det nästan är löjligt. Bland det godaste jag ätit till frukost vill jag nog påstå. Eller till efterrätt. Det skulle funka lika bra då. 

Skramlade kardemummapannkakor med kanelsmör (LCHF)
1 portion 

2 ägg 
0.75 dl vispgrädde
2 tsk fiberhusk 
30 g smör
Kanel
Kardemumma
Ev 0.5 tsk sötströ 
Vaniljpulver 

Börja med att låta smöret bli rumsvarmt. Det behöver vara mjukt för att du ska kunna gojsa runt med det. När det är gjort blandar du det med kanel och sötströ. Jag tror dock att det funkar precis lika bra utan sötningsmedel, det beror nog på hur avsötad en är. Klar med det? Toppen då är kanelsmöret färdigt. Simple as that. 

Blanda äggen med vispgrädden och fiberhusken. Krydda smeten med vaniljpulver och kardemumma. Jag hade i en knivsudd vanilj och kanske en halv tesked kardemumma? Nästa gång blir det dock lite mer kardemumma. Smaka på ordet. Kardemumma. Hur skulle det kunna vara äckligt? Nu är det dags för stekning. En bra början är att ha sjuka mängder smör i pannan. Allt. Precis allt blir godare med smör. Basic rule in life. Medan det steker kan du platta till smeten så den blir riktigt tunn, då blir den sådär underbart frasig. Moffla runt smeten som du hade gjort med äggröra (scrambled remember?). Ös pannkakan med smöret i pannan. Som sagt; mer smör = mer gott. 

När det har fått fin färg är det bara att slänga upp det på en tallrik. Toppa med kanelsmöret och njut. 
• Kategori: ReceptTaggar: kanelsmör, lchf, lchf pannkakor, scrambled pancakes, skramlade pannkakor; • Kommentarer (1)

Kommentarer:

1 Angela:

Oooh... gooott <3
Tack för recept å tipset :-)
Kram

Kommentera här: