Midsommarsill LCHF (eller julsill, funkar då med)

Jag avskyr sill. Jag tycker det är rentav vidrigt och blir nästan lite äcklad bara av att andra äter det. Men jag har förstått att det är väldigt poppis. Sill i sig är väldigt bra. Funkar toppen på lchf. Problemet kommer vid inläggningarna. De allra flesta färdiga burkar med sill innehåller socker. Rätt mycket kolhydrater brukar de lyckas trycka in. Min man är en sillälskare. För ett par år sen gjorde min mamma en sill till honom som han fullkomligt älskade. Den var tydligen helt sjukt god. (Hans ord, jag tror inte på honom. Sill är äckligt.) Nu i år till midsommar plockade jag fram det receptet och gjorde en sats till honom och insåg att hey! Det här är ju lchf! Eller tja, typ iaf. Med en liiiiiten förändring har vi en lchf-sill. Julen/påsken/midsommar blir genast lite lättare för sillälskare som inte gillat kolisar. Here it comes! 

LCHF-sill
800 g matjesill
1 dl majonäs
1/2 dl grädde
1/2 dl matjespad
2 krm citronpeppar 
1/2 tsk worcestershiresås 
2 knippe dill
1/2 purjolök 
2 små rödlökar
Svartpeppar 

Börja med att hacka dillen, rödlöken och purjon. Lägg ungefär hälften av det i botten på ett fat. Se till att sillen är avrunnen och delad i bitar. Jag vill helst inte ta i den alls så jag köper den färdig i bitar. Lägg sillen ovanpå hacket med lite svartpeppar on top. Blanda ihop majonäs, grädde, spad, citronpeppar och worcestershiresås. I originalreceptet ska det här även vara 1 tsk socker. Min tanke är att om du äter lchf så kommer det antagligen att generera såpass lite sötma att det inte är något du saknar om du utesluter. Annars är ju en tsk sötströ ett alternativ. Bred ut såsen över sillen och sen på med andra hälften av hacket. 

Klart! 



• Kategori: ReceptTaggar: jul, lchf, lchfsill, lchfstyle, midsommar, midsommarsill, midsommarstång, sill; • Kommentarer (0)